Supernova
AR/VR Multiplayer

Supernova is het grootste techevent van Europa en ging voor de eerste keer door in Antwerpen. Voor Supernova en in opdracht van Cronos bouwden wij één van de allereerste AR/VR multiplayers. Een ware shooting game waarbij je je planeet dient te beschermen van aanvallen. Een medespeler helpt je via de tablet die geconnecteerd is met de VR.

Supernova

Het was de eerste keer dat Supernova was georganiseerd en meteen was het heel groots opgevat. Het volledige Eilandje in Antwerpen was ingepalmd door het event, van het Felix Pakhuis tot de Waagnatie. Met Cronos stonden we in de Tech Fair, samen met 6 andere deelbedrijven die actief zijn in innovatieve toepassingen zoals IoT, ARVR, blockchain, chatbots,…

Als eyecatcher brachten we onze ARVR multiplayer, waarbij een speler de planeet beschermt van aanvallen en een medespeler kan meehelpen vanaf een tablet.

AR/VR Multiplayer

Terwijl de focus van Enriched ligt op het verrijken van business processen met geïntegreerde toepassingen in virtual en augmented reality, deinzen we er niet voor terug om af en toe ook eens een uitdaging aan te gaan in de wereld van games. Integendeel, sommige van onze Unity developers zijn van nature rasechte game developers. Een aangename afwisseling dus! Toen Cronos ons de vraag stelde in het kader van de Cronos booth op Supernova een game te ontwikkelen namen we de uitdaging meteen serieus. Enkele conceptuele rondes later kwamen we met ons idee: de eerste AR/VR multiplayer.

Veel games zijn – naast de traditionele webgames – ofwel enkel in virtual reality te spelen of in augmented reality. Soms zijn daar variaties op zodat je games met meerdere mensen kan spelen in VR. Maar zelden kom je games tegen waarbij je zowel in augmented als virtual reality samen kan spelen. De uitdaging leek ons dan ook te passen bij ons DNA: hoe ogenschijnlijk complexer, hoe meer het triggert.

Benieuwd wat deze technologieën voor jouw business kunnen betekenen?

Wacht niet tot het te laat is

MAAK VANDAAG EEN AFSPRAAK